Sluit jij je ook aan bij FoodCoopOsdorp?

 

 

 

 

Wees welkom!

Voedsel coöperatie in Osdorp

FoodCoopOsdorp is een coöperatie in Amsterdam Nieuw-West. We zijn gevestigd op Stadsboerderij Osdorp (Botteskerksingel 30B). Leden kunnen op woensdagen verse, biologische, seizoens- en streekproducten rechtstreeks bij de boer bestellen. Iedereen kan lid worden en door rechtstreeks bij de boer te bestellen maken we de coöperatie betaalbaar en plasticvrij.

We doen het samen
FoodCoopOsdorp is een coöperatie zonder winstoogmerk die door de eigen coöperatieleden wordt gerund. Alle leden leveren een bijdrage aan de organisatie, anders kunnen we niet doen wat we doen. Elk lid moet ongeveer 4 uur per kwartaal meehelpen met het klaarzetten van de bestellingen. De uitgifte vindt plaats elke woensdagmiddag van 17:00 tot 19:00. Er is een distributierooster dat iedere week 3 personen indeelt. Eén lid (de distributiecoördinator) opent de distributie om 14:00 uur en twee distributiehelpers starten om 15:00 uur. De distributiecoördinator is 18:00 klaar en de twee helpers sluiten de “winkel” om 19:00 uur. Producten worden geleverd in grote kratten en worden per bestelling verdeeld onder de leden. Ieder lid geeft zo zijn of haar bijdrage aan de coöperatie en tijdens de uitgifte leer je elkaar ook een beetje kennen!

Als je nieuwsgierig bent, kun je op woensdagmiddagen altijd een keer komen om te kijken op Stadsboerderij Osdorp. Je kunt ook een andere bijdrage leveren, zoals helpen met de website, contact opnemen met nieuwe leveranciers, helpen met nieuwe leden werven of iets anders dat een bijdrage levert aan de vereniging. Sommige leden vervullen een bijzondere coördinatorsrol.

groenten
bakkerij paul annee assorti

Maak kennis met ons!

Iedere eerste en derde Donderdag van de maand om 20.00 uur is er de mogelijkheid voor een korte online oriëntatie voor iedereen die geïnteresseerd is om lid te worden. Voor opgave: Stuur een e-mail naar foodcooposdorp@disroot.org

We laten je graag zien wat de Foodcoop voor jou kan betekenen!

Lidmaatschap

Hoe word ik lid?
FoodCoopOsdorp is een coöperatie. Iedereen kan lid worden voor €10,- per jaar. Het lidmaatschapsgeld wordt gebruikt om o.a. de bezorgkosten van de leveranciers en administratieve kosten te dekken (zoals kosten voor de website en de bankrekening), en om kleine investeringen te doen zoals bijvoorbeeld het kopen van een weegschaal.

Als je lid bent geworden krijg je toegang tot de bestellijst. Eenmaal ingelogd kan je heel gemakkelijk je bestelling plaatsen. Bij de eerste bestelling wordt automatisch de €10,- lidmaatschapskosten in rekening gebracht.

Om lid te worden kan je hieronder het aanmeldformulier invullen.

Leuke extra´s
Wij zijn van plan, om na corona iedere paar maanden leuke bijeenkomsten voor de leden te organiseren. Bijvoorbeeld gezamenlijke diners of een bezoek aan de leveranciers. Op het programma staat dan ook een “Meet the Farmers” uitje om de boeren van BioRomeo te ontmoeten. En soms komen ze bij ons op bezoek!

Financiële verantwoording
Ieder kwartaal legt de penningmeester van de FoodCoop verantwoording af aan de coöperatieleden.

Lidmaatschap opzeggen
Wil je weer stoppen? Stuur dan een e-mail naar foodcooposdorp@disroot.org met dat verzoek.

Hoe bestel je producten

Online Bestellen
Elke vrijdag ontvangen alle leden een mail met een link naar de bestellijst. Tussen vrijdagochtend en zondagavond 20.00 uur kan je online je bestelling plaatsen. Als je inlogt zie je wat er die week beschikbaar is en kun je aanklikken wat je wilt bestellen.

Kosten
De kosten van je bestelling kun je afrekenen met iDEAL. Door af te rekenen maak je de bestelling definitief. Let dus op dat je betaalt voordat de bestelronde sluit, anders worden je producten niet geleverd. Alle producten die niet leverbaar blijken te zijn, worden omgezet naar een credit bedrag op je account. Bij de volgende bestelling wordt dit bedrag automatisch afgetrokken van je nieuwe bestelling.

Afhalen
Je kan je bestelling afhalen op woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur op Stadsboerderij Osdorp. We vragen iedereen om eigen tassen of kratjes mee te brengen om hun bestelling in mee naar huis te nemen! De papieren zakjes zijn handig om te hergebruiken en mee te nemen. Kun je zelf niet op woensdag ophalen maar heb je wel besteld, vraag dan een ander lid of een kennis om je bestelling voor je mee te nemen. Dat kan je bijvoorbeeld doen via de Signal-groep.

Bioromeo
zuidermrkt
bestelling

Nadere Details

Gezamenlijke minimale afname
Omdat we rechtstreeks bestellen bij de producenten zijn wij genoodzaakt om grotere aantallen af te nemen. Zo kunnen we bijvoorbeeld pompoenen per 10 stuks bestellen. Dat betekent dat we 10, 20 of 30 pompoenen kunnen afnemen, maar geen 13. Als 13 mensen een pompoen bestellen, krijgen we er maar 10, anders blijven we met 7 pompoenen te veel zitten. Drie mensen krijgen dan dus helaas geen pompoen. Hier geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Als je op vrijdag bestelt is de kans dus groter dat je alles krijgt wat je bestelt, dan wanneer je zondagavond bestelt.

Zien hoeveel er al is besteld door anderen
Op de website kun je naast elk product zien hoeveel er al is besteld en hoeveel er nog nodig is om het minimum te halen. Op die manier kun je inschatten wat wel en niet geleverd zal gaan worden en kun je bestellingen ‘vol’ maken zodat de kans groter is dat ze geleverd worden.

De “extra” kolom
Naast elk product staan twee kolommen. De eerste kolom is om de hoeveelheid te bestellen die je in ieder geval wilt hebben. De tweede kolom is om aan te geven wat je eventueel ‘extra’ zou willen bestellen, mocht je daarmee minimum afname kunnen helpen halen. Als er genoeg mensen zijn die dit product bestellen, dan zal je de extra hoeveelheid dus niet ontvangen, maar mocht het nodig zijn om de bestelling vol te maken, dan wel. In de eerste instantie betaal je niet voor de producten die je in de ‘extra’ kolom opgeeft. Dit bedrag zal bij je volgende bestelling worden opgeteld en reken je dan pas af.

Enthousiast geworden? Sluit je nu aan bij FoodCoopOsdorp

Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op

  • Veld voor aanvullende opmerkingen

Welkom op Stadsboerderij Osdorp

Een plek van ontmoeting en inspiratie waar we samen met de buurt werken aan een groen en gezond Osdorp; met voedsel als centrale focus.
Vanuit de drie waarden:

Zorg voor de aarde
Zorg voor de mens
Eerlijk delen

Pin It on Pinterest