Sluit jij je ook aan bij FoodCoopOsdorp?

 

 

 

 

Wees welkom!

Voedsel coöperatie in Osdorp

FoodCoopOsdorp is een vereniging in Amsterdam Nieuw-West. We zijn gevestigd op Stadsboerderij Osdorp. Leden kunnen wekelijks verse, biologische, seizoens- en streekproducten rechtstreeks bij de boer bestellen. Iedereen kan lid worden en door rechtstreeks bij de boer te bestellen maken we de coöperatie betaalbaar en plasticvrij.

We doen het samen
FoodCoopOsdorp is een vereniging zonder winstoogmerk die door vrijwilligers wordt gerund. Alle leden leveren een bijdrage aan de organisatie, anders kunnen we niet doen wat we doen. Elk lid moet ongeveer 4 uur per maand meehelpen met het klaarzetten van de bestellingen. De uitgifte vindt plaats elke woensdagmiddag in teams van 3 personen. Producten worden geleverd in grote kratten en worden per bestelling verdeeld onder de leden. Ieder lid geeft zo zijn of haar bijdrage aan de coöperatie en tijdens de uitgifte leer je elkaar ook een beetje kennen!

Als je nieuwsgierig bent, kun je op woensdagmiddagen altijd een keer komen om te kijken op de Stadsboerderij aan de Botteskerksingel. Je kunt ook een andere bijdrage leveren, zoals helpen met de website, contact opnemen met nieuwe leveranciers, helpen met nieuwe leden werven of iets anders dat een bijdrage levert aan de vereniging. Sommige leden vervullen een bijzondere coördinatorsrol.

Lidmaatschap

Hoe word ik lid?
FoodCoopOsdorp is een vereniging. Iedereen kan lid worden voor €10,- per jaar. Het lidmaatschapsgeld wordt gebruikt om o.a. de bezorgkosten van de leveranciers en administratieve kosten te dekken (zoals kosten voor de website en de bankrekening), en om kleine investeringen te doen zoals het kopen van een weegschaal.

Als je lid wordt, doe je eerst een keer mee met de uitgifte op een woensdagmiddag. Als je lid bent geworden krijg je ook toegang tot de bestellijst. Eenmaal ingelogd kan je heel makkelijk je bestelling plaatsen. Bij de eerste bestelling wordt automatisch de €10,- lidmaatschapskosten in rekening gebracht.

Om lid te worden kan je hieronder het aanmeldformulier invullen.

Leuke extra´s
We organiseren iedere paar maanden leuke bijeenkomsten voor de leden. Bijvoorbeeld gezamenlijke diners of een bezoek aan de leveranciers. Op het programma staat ook een “Meet the Farmers” uitje om de boeren van BioRomeo te ontmoeten. En soms komen ze bij ons op bezoek!

Lidmaatschap opzeggen
Wil je weer stoppen? Stuur dan een e-mail naar foodcooposdorp@gmail.com met dat verzoek.

Hoe bestel je producten

Online Bestellen
Elke vrijdag ontvangen alle leden een mail met een link naar de bestellijst. Tussen vrijdagochtend en zondagavond kan je online je bestelling plaatsen. Als je inlogt zie je wat er die week beschikbaar is en kun je aanklikken wat je wilt bestellen.

Kosten
De kosten van je bestelling kun je afrekenen met iDEAL. Door af te rekenen maak je de bestelling definitief. Let dus op dat je betaalt voordat de bestelronde sluit, anders worden je producten niet geleverd. Alle producten die niet leverbaar blijken te zijn, worden omgezet naar een credit bedrag op je account. Bij de volgende bestelling wordt dit bedrag automatisch afgetrokken van je nieuwe bestelling.

Afhalen
Je kan je bestelling afhalen op woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur op de Stadsboerderij. We vragen iedereen om eigen tasjes of kratjes mee te brengen om hun bestelling in mee naar huis te nemen! De papieren zakjes zijn handig om te hergebruiken en mee te nemen.Kun je zelf niet op woensdag ophalen maar heb je wel besteld, vraag dan een ander lid of een kennis om je bestelling voor je mee te nemen. Dat kan via het bestelsysteem of via de groeps-whatapp.

Nadere Details

Gezamenlijke minimale afname
Omdat we rechtstreeks bestellen bij de producenten zijn wij genoodzaakt om grotere aantallen af te nemen. Zo kunnen we bijvoorbeeld pompoenen per 10 stuks bestellen. Dat betekent dat we 10, 20 of 30 pompoenen kunnen afnemen, maar geen 13. Als 13 mensen een pompoen bestellen, krijgen we er maar 10, anders blijven we met 7 pompoenen te veel zitten. Drie mensen krijgen dan dus helaas geen pompoen. Hier geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Als je op vrijdag bestelt is de kans dus groter dat je alles krijgt wat je bestelt, dan wanneer je zondagavond bestelt.

Zien hoeveel er al is besteld door anderen
Op de website kun je naast elk product zien hoeveel er al is besteld en hoeveel er nog nodig is om het minimum te halen. Op die manier kun je inschatten wat wel en niet geleverd zal gaan worden en kun je bestellingen ‘vol’ maken zodat de kans groter is dat ze geleverd worden.

De “extra” kolom
Naast elk product staan twee kolommen. De eerste kolom is om de hoeveelheid te bestellen die je in ieder geval wilt hebben. De tweede kolom is om aan te geven wat je eventueel ‘extra’ zou willen bestellen, mocht je daarmee minimum afname kunnen helpen halen. Als er genoeg mensen zijn die dit product bestellen, dan zal je de extra hoeveelheid dus niet ontvangen, maar mocht het nodig zijn om de bestelling vol te maken, dan wel. In de eerste instantie betaal je niet voor de producten die je in de ‘extra’ kolom opgeeft. Dit bedrag zal bij je volgende bestelling worden opgeteld en reken je dan pas af.

Enthousiast geworden? Sluit je nu aan bij FoodCoopOsdorp

Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op

  • Veld voor aanvullende opmerkingen

Onze leveranciers

De leden zullen zelf een keuze maken met welke leveranciers er gewerkt gaat worden. Voorlopig starten we met leveranties door BioRomeo.

BioRomeo
Direct van de boer, met liefde geteeld, verse en overheerlijke groenten en fruit. Dat is waar BioRomeo voor staat. Diverse boeren uit de Noordoostpolder hebben zich verenigd om samen een breed assortiment biologische groenten en fruit te leveren via restaurants, de lokale markt maar ook direct aan de consument, jij! Die betrokkenheid, die passie, die versheid, dat proef je terug in het product.

Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden hieronder enkele leveranciers waar op dit moment FoodCoopNoord mee werkt.

Vis van Henry
Vis van Henry is groothandel, leverancier en verkoper van eerlijke vis. Zij verkopen alleen vissen waarvan zij denken dat zij een eerlijk en fijn leven hebben gehad. In de zee (wild) of van een biologische kwekerij. “Vis is een natuurproduct. We zijn afhankelijk van de zee, rivieren en het ecosysteem dat ze gezond en levend houdt. Daarom verkopen wij alleen duurzame, eerlijke vis.”

Paul Annee
Biologische bakker, een begrip in Amsterdam! Volkorenbrood (zowel desem als gist) van Bakkerij Paul Année is op ambachtelijke wijze gebakken van de volle tarwekorrel. De boer heeft zijn graan biologisch verbouwd zonder kunstmest en chemicaliën. Bij de molenaar wordt het graan tussen de molenstenen langzaam tot meel vermalen. Hierdoor blijven de essentiële voedingsstoffen behouden.

Le Galline Felici
Een Italiaanse coöperatie van biologische boeren waar we maandelijks lekkere biologische zuidvruchten kunnen bestellen. Wij bestellen ’s winters bij hen via de winkel Terre Lente (Lindenstraat 48) van Luigi Pucciano.

Overig
Produceer jij lokaal en duurzaam voedsel en zou je wel aan de FoodCoopOsdorp willen leveren? Stuur dan een email naar foodcooposdorp@gmail.com en we nemen contact met je op om te kijken wat er mogelijk is.

Welkom op Stadsboerderij Osdorp

Stadsboerderij Osdorp is een groen experiment midden in Osdorp, Amsterdam Nieuw West. We plaatsen natuur, goed eten en een plezierige buurt op de eerste plaats. Wij zijn open voor iedereen die hier graag aan wil bijdragen. Kom binnen!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest