Hoe gaat het op de boerderij?
Vanwege de Corona-situatie zijn we voor dagelijkse bezoekers en groepen dicht. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd…….

Het dagelijkse werk gaat door
De dieren moeten verzorgt worden. Het moestuinteam onderhoudt de tuin. We nemen juist nu de tijd om de keuken aan te passen en andere klussen te doen.

Hoe verder
De programma’s hebben we stil moeten leggen. Met pijn in ons hart. Bij alle programma’s stellen we ons de vraag: uitstellen, (deels) cancellen of op een andere manier aanbieden. Van tuin tot Bord bieden we nu online aan. De 1e broodbak cursus is al te zien op onze nieuwe BoerderijTV. Ook andere programma’s bieden we deels online aan.

Nieuwe vragen, nieuwe kansen
Deze crisis vraagt ook om een nieuwe benadering. Werken in de tuin kan, maar op afstand en nooit in groepen. We raken eraan gewend. En dan kan er veel. Een wekelijks rooster helpt. Om te bewaken dat het aantal mensen in gebouw en tuin overzichtelijk blijft.
Er komen nieuwe vragen. Veel mensen krijgen de eindjes niet aan elkaar geknoopt. Ruth en Nina bieden nu iedere woensdag een voedselpakket aan. Janneke biedt een goed gesprek aan. In de rust van de tuin kan iemand even op adem komen. We staan open staan voor vragen en zorgen. En samenwerkingen. Het terrein is dicht, maar de boerderij is open.

Pin It on Pinterest