We zijn begonnen met onze Buurtkeuken. Om verschillende redenen. Voedsel staat centraal op de boerderij. We verbouwen groenten en kruiden in de moestuin. Er zijn regelmatig programma’s en activiteiten rondom voedsel en gezondheid. We verzorgen lunches en diners voor groepen. Maar een Echte Buurtkeuken, dus een open huis voor de buurt, waar met de buurt wordt gekookt voor de buurt. Dat deden we nog niet.

Voedselverspilling
30% van ons voedsel gooien we weg. Dat doen supermarkten, restaurant, winkels maar ook consumenten zelf. Wij met ons allen dus. Een heel praktische aanleiding om juist deze reststromen in de keuken te gebruiken. Heel bruikbaar maar net over datum of net niet mooi genoeg om te verkopen. Want consumenten willen graag een gaaf appeltje en de wortel moet recht zijn en oranje. Zo dragen we bij aan bewustwording over ons voedsel en kunnen we een betaalbare maaltijd neerzetten.

Start met soep
We zijn begonnen met soep. Ruth en Jonathan (van Terragon) hebben voor de aanvoer gezorgd. Brood en groenten uit Osdorp. Dat deden ze al, maar nu voor de Buurtkeuken. Lenie van Hart van Osdorp weet waar mensen een lekkere en gezonde soep goed kunnen gebruiken. Greer en Sanaa runnen de keuken. Veel enthousiasme en plezier. We zijn begonnen. Een volgende stap is ook de locatie open te stellen voor een soep. Dat is nog even afwachten maar kan al snel het geval zijn. Wordt vervolgd.

Pin It on Pinterest