Waar staan we nu?
We hebben gesproken met veel bewoners over hun buurt. Het is een eerste stap. Iedere bewoner kan stemmen op de gepresenteerde ideeën en voorstellen. Het is nog maar een start. Iedereen, jong en oud, hebben we nodig om samen de buurt aan te pakken. Bewoners kennen hun buurt het best. Zij moeten er wonen. Zij zijn aan zet om te laten horen wat er nodig is.

Wat kan en wat niet
Er zijn natuurlijk ook randvoorwaarden en beperkingen. Zo zijn er al plannen die in een vergevorderd stadium zijn of reeds worden uitgevoerd. Zoals de herprofilering van de Saaftingestraat. Of de nieuwbouw in het middengebied. Maar ook dan blijft het zaak om naar mogelijkheden te zoeken. De gemeente heeft budget gegeven voor een aantal initiatieven van bewoners. Dat is natuurlijk niet oneindig.

Samen keuzes maken
Op basis van wat mensen stemmen, maken we keuzes. Keuzes die door veel bewoners worden gedeeld. Het geld wordt verdeeld over meerdere projecten en doelgroepen. Zodat zoveel mogelijk mensen profiteren van deze mogelijkheid.

Niet alleen Groen
Hoewel de focus nu ligt op groene voorstellen, is er natuurlijk veel meer. En bewoners geven dat ook aan. Laat alles horen. We doen ons best alles op de juiste plek te leggen. En kijken wat er mogelijk is. We houden contact daarover.

Pin It on Pinterest