REIMERSWAALBUURT

    

Kom binnen!

een buurt op de schop

De Reimerswaalbuurt is een buurt in de wijk Osdorp. Een buurt in opbouw. Waar menig bewoner al jaren zit te wachten op renovatie of nieuwbouw. Waar veel straten zijn opgebroken. Er is weinig geïnvesteerd in het groen. Dat geeft een rommelig beeld. Het kan niet anders dan dat menig bewoner zich afvraagt wanneer de buurt weer schoon is, de straten op orde, het groen aangepakt en de bouw en renovatie afgerond.

Reimerswaalbuurt 1 scaled

Meer groen in de Reimerswaalbuurt

Stadsboerderij Osdorp heeft van de gemeente de opdracht gekregen om samen met bewoners de wijk groener te maken. Het kan een groene speelplek zijn voor kinderen, een ontmoetingsplek voor ouderen of jongeren, een moestuin of een kleurige bloemenborder. Tot aan de zomer hebben we verschillende gesprekken gevoerd met bewoners. De groene ideeën die dat heeft opgeleverd vind je in de maand augustus terug in een krantje dat overal in de bus gaat. Iedereen kan dan aangeven wat zijn of haar voorkeur heeft.

Groen en meer
De gemeente wil graag van bewoners horen hoe zij tegen hun buurt aankijken. En wat zij graag anders zien. Dan gaat het niet alleen om groen. Maar ook om andere zaken die de buurt nodig heeft.

Wat gaat er gebeuren?
In de maand augustus krijgt iedereen een krant in de bus. Met een stembiljet. De opgehaalde ideeën en voorstellen staan in de krant gepresenteerd. Je kunt je voorkeuren op het stembiljet aangeven. Die wordt eind augustus opgehaald. Begin september maken we bekend welke ideeën en voorstellen we verder gaan uitwerken. Bewoners die dat willen werken deze verder uit. Dat gebeurd in de maand september. Om daarna tot uitvoering over te gaan. Wie wil kan ook daar meedoen. Geef op je stembiljet aan als je verder betrokken wilt blijven. Maar ook als je andere ideeën hebt. Of laat hier een bericht achter. Dan zoeken we contact met je.

Meer groen in de Reimerswaalbuurt deel 1

Waar staan we nu?
We hebben gesproken met veel bewoners over hun buurt. Het is een eerste stap. Iedere bewoner kan stemmen op de gepresenteerde ideeën en voorstellen. Het is nog maar een start. Iedereen, jong en oud, hebben we nodig om samen de buurt aan te pakken. Bewoners kennen hun buurt het best. Zij moeten er wonen. Zij zijn aan zet om te laten horen wat er nodig is.

Wat kan en wat niet
Er zijn natuurlijk ook randvoorwaarden en beperkingen. Zo zijn er al plannen die in een vergevorderd stadium zijn of reeds worden uitgevoerd. Zoals de herprofilering van de Saaftingestraat. Of de nieuwbouw in het middengebied. Maar ook dan blijft het zaak om naar mogelijkheden te zoeken. De gemeente heeft budget gegeven voor een aantal initiatieven van bewoners. Dat is natuurlijk niet oneindig.

Samen keuzes maken
Op basis van wat mensen stemmen, maken we keuzes. Keuzes die door veel bewoners worden gedeeld. Het geld wordt verdeeld over meerdere projecten en doelgroepen. Zodat zoveel mogelijk mensen profiteren van deze mogelijkheid.

Niet alleen Groen
Hoewel de focus nu ligt op groene voorstellen, is er natuurlijk veel meer. En bewoners geven dat ook aan. Laat alles horen. We doen ons best alles op de juiste plek te leggen. En kijken wat er mogelijk is. We houden contact daarover.

25 juni Open Groen Dag

Vandaag is het Open Groen Dag in Amsterdam en dus ook op onze boerderij. Kom langs, kijk rond en drink een kop thee uit onze kruidentuin. Angela is er om je te ontvangen en je alles te vertellen over de boerderij.

2 Reacties

 1. Mimouna

  Kunnen er nig stembiljetten ingeleverd worden? Ik was niet thuis op het moment dat de biljetten werden opgehaald.

  Antwoord
  • Stadsboerderij Osdorp

   Dat kan zeker nog. Bijvoorbeeld vandaag (zaterdag 5 september) tot 5 uur. Anders komende dinsdag tussen 10 en 5 uur.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

oklahoma 1
reimerswaal stuc
reimerswaal nieuwbouw
reimersweaal modern

Pin It on Pinterest